L’entitat

MISSIÓ

Educar integralment a infants, adolescents, joves i les seves famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social i acompanyar-los en els seus processos socioeducatius perquè, en un entorn plural, arribin a ser membres actius de canvi vers una  societat més cohesionada i més justa, possibilitant  el seu creixement personal i educant en valors.

VISIÓ

Ser una entitat de referència en el barri, reconeguda per la seva acció socioeducativa transformadora i  pel seu estil educatiu de servei a les persones basat en una atenció personalitzada des de la proximitat, la professionalitat i el treball en xarxa.

La Fundació Social del Raval és una entitat privada sense ànim de
lucre que treballa l’acció social mitjançant serveis socioeducatius
per a infants, joves i les seves famílies.

Els nostres valors més importants

Descobreix les iniciatives que desenvolupa La Fundació Social del Raval per lluitar pels drets de tots els nens i les famílies més vulnerables del Raval a Barcelona, dia a dia.
Des de la responsabilitat social, la igualtat i la coherència treballem en equip amb qualitat de servei i total transparència.
Ajuda’ns a aconseguir que tots els nens puguin somriure.

Responsabilitat Social

Compromís ètic i moral de respecte als drets humans i envers les necessitats de la població atesa, l’acció social realitzada, el treball comunitari i el medi ambient.

Igualtat

Treballem per a que totes les persones tinguin les mateixes oportunitats, des del respecte per les diferències i la diversitat.

Qualitat

Oferir un servei per a la persona, acompanyant-la en el seu procés de creixement personal per a una millor qualitat de vida i per poder ser tot allò que vulgui.

Coherència

Actuar per una acció educativa i social  en consonància amb els principis i valors universals del respecte i la tolerància.

Sostenibilitat

Introduir variables en els processos de decisió incloent criteris socials, mediambientals i  ètics per arribar a un model d’entitat adequat als canvis socials i tecnològics d’aquest temps.

Transparència

Claredat en totes les nostres accions, activitats i comptes per a una bona gestió de recursos i accés a la informació.

Què en pensen de la FSR?

Fa uns mesos vaig decidir passar-me per la Fundació per a recordar vells temps i quina sorpresa la meva quan vaig retrobar-me amb els meus educadors!! Estic molt orgullós de veure com la Fundació segueix funcionant i conservant els mateixos valors, i millorant dia a dia. Quan era petit jo era usuari i els educadors, van saber traslladar-me la passió d'ajudar i millorar el món, fins al punt que avui, sóc jo el que treballa i imparteix classes als nens en una altre entitat amb les mateixes necessitats que tenia jo aleshores.- Mohamed, 25 anys. Ex usuari
M’agrada molt ser premonitor, cuidar als nens i ajudar-los amb els deures i reforç escolar. Et dóna una nova experiència al món educatiu i del lleure.- Junior, 17 anys. Premonitor
Sóc voluntària des del 2004 a la FSR, dues tardes a la setmana ajudo als nens a fer els deures, sobretot aquells que tenen més dificultats. Per a mi, és molt enriquidor treballar amb aquests nens perquè són simpàtics, divertits i molts d'ells amb moltes ganes d'aprendre. Aquesta alegria s'encomana i fa que la feina sigui molt agradable tant per als voluntaris, com per als educadors i practicants. A vegades les coses no són tan fàcils tot i que s'intenta educar amb uns valors que els ajudin a mirar el futur amb optimisme. Estic contenta quan vaig cap a la FSR i encara més quan me'n torno cap a casa. Crec sincerament que ser voluntària és una bona manera de ser feliç.- Ima, voluntària
Me gusta que mis hijos vengan al centro abierto porque es una actividad multidisciplinar, aprenden a tener unas normas de comportamiento, se vuelven más autónomos y desde la entidad se preocupan del bienestar de los niños inculcándoles valores.- Patricia, mare
L’Escola de pares i mares m’agrada molt sobretot perquè coneixes a altres persones, intercanvies opinions aprenent els uns dels altres i ens orienten amb la criança dels nostres fills/es.- Vigdalia, mare
Me gusta el centro diario porque dan herramientas a los niños/as para que aprendan a hacer sus cosas con autonomía y veo que mi hija viene muy contenta y muy a gusto.- Sole, mare
Gràcies a tots/es per creure en la Fundació i donar-nos el vostre suport.
Gràcies, vosaltres ens acompanyeu a fer realitat els somriures dels nens/es i famílies amb les que treballem. Gràcies perquè tots/es evolucionem junts per mantenir una acció social, pedagògica, solidària i íntegra.